пʼятниця, 23 лютого 2024 р.

НЕБЕСНА СОТНЯ - ШЛЯХ У БЕЗСМЕРТЯ

    Щорічно 20 лютого Україна вшановує пам’ять про Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за те, щоб жити у демократичній європейській країні, бути господарями на рідній землі.
   Долучилися до цієї трагічної дати і бібліотечні працівники Гусятинського фахового коледжу ТНТУ, які спільно зі  студентами 11 групи (куратор Кріль Л.В.) провели вечір-реквієм “Небесна Сотня – шлях у безсмертя”.
  На екрані кадр за кадром пропливають світлини  з іменами  Героїв Небесної Сотні, які загинули на Майдані Незалежності та Інститутській.
  Ведучі заходу Бурштин Андрій та Канюка Марія  проаналізували і відтворили хронологію тих подій, поетапно простежили трагічні, доленосні для держави дні. З особливим щемом в душі студенти згадали Героїв Майдану Тернопільщини, які назавжди залишились в рядах Небесної Сотні: Олександр Капінос, Устим Голоднюк, Назарій Войтович, Василь Мойсей, Ігор Костенко, Тарас Слободян і Василь Аксенин.
 Літературний монтаж, який підготували Гладиш Крістіна, Луців Ольга, Матюшенко Микола та Москович Анастасія торкнувся душі кожного із присутніх.
  Під сумну мелодію народного реквієму “Плине кача по Тисині” присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх, хто поклав свої життя за Україну.
   Завершенням вечора  стала пісня Герої не вмирають у виконанні Діани Панчук.
   Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що Герої зробили для нас.

 

четвер, 15 лютого 2024 р.

МОЯ УКРАЇНА ЄДИНА

   16 лютого в Україні відзначають День єднання. Це молоде свято, яке в умовах війни набуло особливого сенсу – продемонструвати всьому світові єдність, сміливість та  міцність українського народу в захисті своєї Батьківщини від російських окупантів.
   Із нагоди відзначення цієї дати бібліотекою Гусятинського фахового коледжу ТНТУ, спільно зі студентами 13 групи (куратор Гадюк Р. В.), проведено виховну годину “Моя Україна єдина.
   Захід розпочався виконанням Гімну України. Студенти Дімаров Василь, Романюк Богдан, Кшиновий Валентин та Храпливий Назар ознайомили присутніх з історією виникнення свята та значення його для українців. На заході прозвучали патріотичні поезії та пісня про Україну,  в яких у художньому оформленні донесли важливість 
Дня єднання.


 

середа, 14 лютого 2024 р.

14 ЛЮТОГО - ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА

 

    День Святого Валентина - чудове романтичне свято, коли в душах закоханих розпускаються квіти любові, а в серцях мелодія весняного пробудження. Це свято зігріте любов'ю мільйонів люблячих сердець і несе натхнення у кожний дім. 
    У цей день свої почуття  ми висловлюємо за допомогою валентинок, листівок у вигляді сердечка, які є незмінним атрибутом цього романтичного свята.
   На жаль, уже другий рік Україна знаходиться у стані війни. Багато закоханих святкують День закоханих далеко один від одного, і тому чимало привітань в цей день полетять на фронт, щоб зігріти душі і серця наших захисників.
Я листа надішлю тобі тишею,
Пелюстками п’янкими весняними.
В унісон із тобою ми дишемо
І серцями, і словом, і ранами.
Ти вітрами вмиваєшся, битвою.
За тобою сумую, неголеним.
Захищаю твій сон я молитвою.
Обійму тебе серденьком зболеним.
  Дорогі друзі, вітаємо Вас із цим чудовим святом і щиро бажаємо чистих, великих, світлих почуттів. Зустріти свою другу половинку і прожити з нею довге і щасливе життя. Нехай кожна Ваша мить буде наповнена ЛЮБОВ'Ю.