середа, 20 грудня 2023 р.

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ


    7 грудня, в Україні та у світі відзначають День української хустки, яка  є не тільки елементом вбрання, але і важливим національним оберегом.
   Хустка з давніх часів була важливим символом української культурної спадщини. Її передавали у спадок за жіночою лінією від матері до доньки як сімейну реліквію для збереження українських традицій.
   Свято  шанують українську хустку і в Гусятинському фаховому коледжі ТНТУ. Тому в День української хустки працівники, викладачі та студенти, долучились до флешмобу з підтримки національної культури.





ЦАРІВНА УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ
    
   27 листопада минає 160 років від дня народження Ольги Юліанівни Кобилянської. В українській літературі кінця ХІХ - початку ХХ століття, письменниця є постаттю яскравою і самобутньою.
    Мисткиня лірико-романтичного складу, художня спадщина якої увійшла в духовну скарбницю нашого народу, що благотворно впливає на розвиток сучасної української прози.
     На пошанування цієї дати бібліотекою Гусятинського фахового коледжу ТНТУ, спільно зі студентами групи Д-21 (куратор Палагута М.І.), проведено презентацію роману  молодої української письменниці і поетки, нашої землячки Ольги Саліпи Оля.  
    Учасниці  заходу: Величенко Христина, Мережко Аліна, Зданевич Аліна-Софія, Онукевич Анастасія, Зелена Іванка та Говда Сніжана  ознайомили присутніх із життєвим і творчим шляхом письменниці та розкрили тему роману Оля, який удостоєний І-ї премії у номінації Романи конкурсу  Коронація слова - 2020.  
    Підсумовуючи захід, бібліотекар Шевчук порекомендувала  прочитати  твір про славну майстриню українського слова  Ольгу Кобилянську, який кожному припаде до душі й не дозволить залишитися байдужим. Адже цей  роман від жінки про жінку й для жінок.