четвер, 1 червня 2023 р.

СКАЖИ ПАЛІННЮ - НІ!

   

    31 травня у світі відзначають Всесвітній день без тютюну.  Цей день заснований у 1988 році Всесвітньою асамблеєю охорони здоров'я, щоб звернути увагу світової спільноти на одну із найсерйозніших медико-соціальних проблем людства.
   Проблема тютюнопаління вкрай актуальна і для України. За кількістю курців наша країна посідає одне із перших місць в Європі.
  Із метою популяризації здорового способу життя бібліотекою Гусятинського фахового коледжу ТНТУ, спільно зі студентами 13 групи (куратор Панчук Г. М.), проведено виховну годину "Скажи палінню - ні!".
 Студенти Беседін Данило, Бала Вадим, Кришталович Максим, Іванович Антон розповіли присутнім про вплив куріння на організм людини, про небезпеку, яку несе звикання до цієї шкідливої звички, навели приклади, де куріння є причиною багатьох захворювань.
  На завершення заходу для юнаків було організовано акцію "Поміняй цигарку на цукерку."
  Підсумовуючи виховну годину, бібліотекар Шевчук А. П. ще раз наголосила на шкідливості куріння для організму та закликала студентів до здорового способу життя. Адже здоров'я є тим чарівним ключем, який відчиняє двері до різних можливостей: прагнути і досягати, мріяти і розвивати себе.