четвер, 29 квітня 2021 р.

ВЕЛИКОДНІ ДЗВОНИ УКРАЇНИ

 

Христос воскрес – квітує Україна,
Наш край в веснянім маєві чудес,
Звучить медово мова солов'їна.
Христос воскрес! Воістину воскрес!

Хай мир у серці Вашому панує.
Хай ангел Божий щастя Вам дарує.
Ісус Христос – здоров'я шле з небес.
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!


  Світлі і радісні дні Христового Воскресіння знову приходять на землю України, одвічні, як людське прагнення до гармонії, краси і радості.
  Це свято символізує все найдорожче і головне, що є у людей: добро, любов, прощення, а ще Божу ласку і змилування. У цей святковий день є чудова традиція провідати  своїх рідних, зібратися всім разом за великим родинним столом, щоб славити Ісуса Христа: Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
 До цієї світлої дати у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ відкрито виставку-інсталяцію Великодні дзвони України.
 До перегляду представлено багато цікавої інформації про народні великодні традиції, обряди та звичаї. Доповнюють виставку  пасочка у кошику, розмаїття галунок і писанок, листівок, рушничків та багато інших великодніх атрибутів.


 

вівторок, 27 квітня 2021 р.

ТЕРНОВИЙ ВІНОК ЧОРНОБИЛЯ

  35 років минуло від того дня, з якого розпочалося нове літочислення для України й всього людства. 26 квітня 1986 року, тихої весняної ночі на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції прогримів вибух, який сколихнув увесь світ.
  Оспіваний мирний атом, здавалося б, приручений і покірний, вийшов з-під влади людини, вивергаючи на земну поверхню вогненне нутро, роздмухуючи навкруги незриму отруту радіації.
  Катастрофа на ЧАЕС була техногенною аварією планетарного масштабу. Вона спричинила значну кількість людських жертв, призвела до тяжких економічних, екологічних і соціально-медичних наслідків.
  Із перших днів до локалізації аварії було залучено тисячі ліквідаторів. Завдяки їх самопожертві  аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.
  Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.
 До цієї дати у бібліотеці Гусятинського фахового коледжу ТНТУ  організовано книжкову виставку Терновий вінок Чорнобиля.