середа, 10 березня 2021 р.

У ВІНОК КОБЗАРЯ МИ ВПЛІТАЄМ МАЙБУТНЄ

 9 березня  в Україні відзначають 207-у річницю від дня народження великого   українського поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка.
  Геніальними рядками пісні Реве та стогне Дніпр широкий…, яка стала символом України, розпочався літературний вечір У вінок Кобзаря ми вплітаєм майбутнє, який підготувала бібліотека Гусятинського фахового коледжу ТНТУ спільно зі студентами 14-ї групи (куратор Шепетюк Л.В.).
  Ведучі заходу Ковальчук Наталя, Балацька Софія, Червонюк Єлизавета та Клапущак Софія розповіли про життєвий та творчий шлях Великого Кобзаря,  згадали його не лише як поета, а і  як художника та людину з високими моральними якостями. 
 Він прожив непросте життя, повне втрат і розчарувань. Та незважаючи на це, творчість Т. Шевченка – це творчість людини, яка вміла любити. Любити свій народ і свою рідну землю, матір, жінку, природу. 
 Емоційного забарвлення вечору надало декламування студентами поезій та уривків із поем  Сон, Кавказ, Маряна-черниця.
  До заходу в бібліотеці оформлено експозицію Шляхами  великого Кобзаря, у якій зібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України, що став національним символом українства.