вівторок, 19 січня 2021 р.

У ЄДНОСТІ СИЛА НАРОДУ

                                           

  Українці протягом століть мріяли про незалежну єдину соборну державу, про те, щоб усі етнічні землі, в різні часи поділені між різними імперіями, нарешті об’єдналися в єдине ціле. І 22 січня 1919 року відбулась вікопомна подія - дві суверенні українські держави - Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка – об'єдналися в самостійну соборну державу. Їх об'єднало розуміння того, що тільки соборний народ є нацією. 
  Минуло 102 роки з того часу, а тема соборності, єдності нашого народу знову актуальна як ніколи. На Сході України, ціною власних життів, відстоюють територіальну цілісність, свободу і незалежність нашої Вітчизни українські патріоти. Зовнішня загроза зробила нас сильнішими, згуртованими, як ніколи раніше. Тільки разом, тільки в єдності наша сила. Із соборністю в думці, з єдиною Україною в серці ми всі разом назавжди будемо вільною українською нацією.
  До Дня Соборності України у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ відкрито тематичну книжкову виставку "У єдності сила народу".