середа, 30 вересня 2020 р.

Всеукраїнський день бібліотек

 Вже вересень відходить від причалу,
На крилах літо понесли лелеки.
А в нас сьогодні професійне свято
У нас - працівників бібліотеки

  






вівторок, 29 вересня 2020 р.

МАЙСТЕР УКРАЇНСЬКОЇ ДРАМИ

  29 вересня виповнюється 175 років від дня народження видатного драматурга, актора, режисера, одного із основоположників українського театру Івана Карпенка-Карого (І. Тобілевича). Він належить  до тих славних діячів, яким пишається наш народ. Продовжуючи традиції Т. Г. Шевченка, він відіграв велику роль у боротьбі за реалізм, народність, ідейність української літератури й театрального мистецтва.
 За двадцять років творчої діяльності Іван Карпенко-Карий написав 18 п’єс. Серед них такі відомі як: “Мартин Боруля”, “Сто тисяч”, “Хазяїн”. 
 Поряд з п'єсами М. Кропивницького і М. Старицького драматичні твори І. Карпенка-Карого стали основою репертуару українського реалістичного театру, який здобув широку славу не тільки в Україні, а й далеко за її межами і посів помітне місце в історії культури нашого народу.

 

вівторок, 1 вересня 2020 р.

З ДНЕМ ЗНАНЬ


  Бібліотека Гусятинського коледжу ТНТУ вітає своїх користувачів з Днем знань - святом мудрості, доброти і людяності. Цей день особливо хвилюючий і урочистий, адже саме з нього починається шлях до пізнання і нових звершень.
 Бажаємо усім студентам міцного здоров’я, наснаги, добрих і надійних друзів та успіхів у досягненні омріяної мети.






   Цього року 130 юнаків і дівчат стали студентами  І-х курсів Гусятинського коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.
                

Студенти 14-ї групи отримують підручники у бібліотеці коледжу.