пʼятниця, 6 грудня 2019 р.

УКРАЇНСЬКА ХУСТКА

 7 грудня відзначатиметься  Всесвітній день української хустки. Із цієї нагоди в Україні стартував флешмоб  Зроби фото з хусткою. Відвідувачі і працівники бібліотеки Гусятинського коледжу ТНТУ долучились до цієї акції та стали учасниками флешмобу.







середа, 4 грудня 2019 р.

СТОП НАСИЛЬСТВУ

                                                
   Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція 16 днів проти насильства.
  2 грудня у бібліотеці Гусятинського коледжу ТНТУ,  в рамках цієї акціївідбувся круглий стіл студентів груп 12 (куратор Оляніна Н. ), А-31 (куратор Гайдук М.І.), М-31, Т-31 (куратор Панчук Г.М.) та представників різних соціальних служб із роботи з дітьми і молодю: начальника служби у справах дітей Гусятинської райдержадміністрації Сирник І.В., начальника відділу соціальної роботи РЦ СССДМ Томчук С.М., начальника відділу Гусятинського бюро правової допомоги Янцевич Н.М., начальника Гусятинського районного сектору філії Державна установа Центр пробації в Тернопільській області Павлової В.В. та інспектора ювінальної привенції лейтенанта поліції Іванишин Х.М.
  На заході порушувалися питання, спрямовані на забезпечення комплексного підходу подолання насильства в сімї, студентському колективі, булінгу, кримінальної відповідальності за вчинення будь-яких видів насильства, а також питання надання різного роду допомоги та юридичного захисту.
 Студенти отримали буклети з номерами контактних телефонів та адресами соціальних служб.







ЛЮДСТВО ПІД ЗНАКОМ БІДИ


  1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну небезпеку для життя несе ця глобальна проблема.
 Молодь повинна знати про загрозу, повязану з поширенням цієї хвороби та цінувати найдорожче, що є в житті - здоровя.
 Із  метою популяризації здорового способу життя бібліотека Гусятинського коледжу організувала зустріч студентів групи 14 (куратор (Ойойко Н.М.) з лікарем - інфекціоністом Дунець О.Д.
 З великим інтересом присутні прослухали інформацію про  шляхи передачі ВІЛ-інфекції і методи захисту, основні симптоми захворювання та умови, за яких інфекція не передається.   
Оксана Дмитрівна навела приклади та сумні дані статистики захворюванності по місту Гусятин і Тернопільській області, а також дала координати лабораторій, де можна провести тест і отримати консультації з питань ВІЛ-СНІДу.  
  Підбиваючи підсумки, лікар ще раз наголосила на необхідності кожної людини усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких від цієї страшної біди.